Ongeveer 130 klimaatactivisten opgepakt in Amsterdam

ANP
In Amsterdam zijn zo'n 130 klimaatactivisten opgepakt. Ze blokkeerden de Blauwbrug in het centrum van de Nederlandse hoofdstad. Ze hadden geen toestemming om daar actie te voeren. Omdat ze weigerden te vertrekken, ging de politie over tot arrestaties.

De demonstranten zijn lid van de actiegroep Extinction Rebellion, de beweging die in Groot-Brittannië werd opgericht maar intussen wereldwijd van zich laat horen. Deze week werden op diverse plaatsen in de wereld betogers opgepakt.

Er wordt vandaag ook actie gevoerd op de brug tussen de Prinsengracht en de Leidsegracht in Amsterdam. Aan de brug liggen activisten in hangmatten en ze hebben een spandoek aan de brug opgehangen.

ANP
ANP
ANP10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jef Denijs

  Laat die kinderen toch met rust. Ze weten meestal zelfs niet waarover ze praten en hebben nog minder oplossingen.

 • jean pierre Tibermont

  Gewoon een stelletje ongeregeld zeggen ze daar in Nederland over ze hingen daar in hangmatten de meeste van die Pipo’s doen dat al heel hun leven !

 • Christiaan Goethals

  gek, protesteren tegen een klimaat die men niet in handen heeft. Dat hadden ze toen ook al kunnen doen in het begin van onze jaartelling en na de jaren 950. Onwetendheid doet dus duidelijk geen pijn.

 • Jean-Pierre Vercruysse

  Zeer goed dat ze worden opgepakt! Ze zetten zomaar de boel op stelten! De wijze is nutteloos!

 • Odilon Saverien

  Dat is de orde verstoren zware boetes uitdelen aan die klimaatgasten.