Ongepast? Trump poseert breed lachend bij doodskist overleden predikant

rv
De Amerikaanse president Donald Trump krijgt de wind van voren vanwege enkele foto's die hij tweette vanop de begrafenis van predikant Billy Graham. 

Breed grijnzend poseerde Trump bij Grahams kist, nadat hij vorige maand ook al bakken kritiek kreeg omdat zich hij met opgestoken duim liet fotograferen na de dodelijke aanslag in Florida. 

Trump poseert met ziekenhuismedewerkers na de aanslag in Florida.
Twitter Trump poseert met ziekenhuismedewerkers na de aanslag in Florida.

Hij deed dat zowel in een ziekenhuis waar slachtoffers werden opgevangen als op een foto met politieagenten. Die laatste foto zette hij zelfs in het groot op zijn Twitterprofiel. Erg ongepast, vonden critici. 

Begrafenis

Nu werd de president breed lachend gefotografeerd op de begrafenis van 'Gods machinegeweer' Billy Graham, een vertrouweling van veel presidenten die overleed op 99-jarige leeftijd. 

Donald Trump op de begrafenis in het gezelschap van first lady Melania, vicepresident Mike Pence en diens vrouw Karen.
REUTERS Donald Trump op de begrafenis in het gezelschap van first lady Melania, vicepresident Mike Pence en diens vrouw Karen.

Voor de lach op zich krijgt Trump nog respijt, maar voor de brede grijns bij de doodskist oogst hij veel onbegrip. Zeker omdat hij de foto ook nog eens tweet. En wie tweet nu überhaupt foto's vanop een begrafenis, vragen sommigen zich af. 

Roepen

De kritiek gaat ook over de tekst die de president bij de foto's zette, namelijk "RUST IN VREDE BILLY GRAHAM!", in grote letters. Onbeleefd, vinden internetters voor wie het gebruik van kapitalen gelijk staat aan roepen. "Hoe kan hij nu rusten in vrede wanneer je naar hem roept?", klinkt het.

EPA24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jurgen Van Den Bergh

  Inderdaad, er zal zeker een asterisk komen achter Trump's naam. En die asterisk gaat dan verwijzen naar massa's boeken over psychoses, narcisme, schizofrenie, bavianen enz. Ik kan me ook niet voorstellen dat er ooit een Trump Presidential Library komt. Dat zou lachwekkend zijn.

 • Diane Bernaerts

  Gertruda: als die foto gefotoshopt was, had Trump daar al làng op gereageerd, hoor!

 • Eddy DESMET

  Het is niet van vandaag dat we weten dat Trump een slag van de molen gekregen heeft ... EN DAT IS DAN PRESIDENT VAN DE VS !!!

 • pascal devillé

  Blijven lachen Trump.

 • Gertruda Hendrickxs

  Die foto is gefotoshopt, zelfs een aap ziet het.