Ongelooflijk: helikopter stort neer op weg naar het altaar, maar bruid komt er met schrik vanaf

Twitter/Marcel Cardoso
Een trouwfeest in de Braziliaanse gemeente Vinhedo is bijna fataal afgelopen. De helikopter waarin de bruid arriveerde, stortte neer op het terrein waar de ceremonie enkele minuten later zou doorgaan. Miraculeus kwam de bruid er met de schrik vanaf. De andere drie inzittenden hielden er slechts lichte verwondingen aan over.

Een Braziliaans bruidspaar had zich hun trouwfeest op zaterdag wellicht anders voorgesteld. De bruid ontsnapte ternauwernood aan de dood nadat haar helikopter net voor het landen neerstortte, in het zicht van de wachtende gasten. Niet alleen overleefde de vrouw het ongeluk: de ceremonie ging even later gewoon door als gepland.

Lichte verwondingen

De gasten op het feest konden vertellen hoe de helikopter nog zo’n tien meter boven de grond zweefde, toen de piloot plots de controle verloor. Het voertuig begon hevig te draaien en belandde met een klap op de grond. De vier inzittenden – de piloot, de bruid, een fotograaf en een kind – konden de helikopter veilig verlaten, voordat het voertuig in vlammen opging. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen.

De passagiers kwamen er met lichte verwondingen vanaf en de bruid kwam zelfs ongeschonden uit de crash. Het bruidspaar besloot dan ook om het trouwfeest te laten doorgaan, met de verhakkelde resten van de helikopter op de achtergrond.

Fataal ongeluk

Het ongeluk had heel anders kunnen aflopen. In 2016 overleed een Braziliaanse bruid toen ook haar helikopter te pletter stortte op weg naar haar eigen huwelijksfeest. De bruid was op slag dood, samen met de drie inzittenden. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vincent Fagard

    De achterrotor is voor mij een nieuwe term.