Onderzoek naar "Marokkanenverdelgers" bij politie Den Haag

Archiefbeeld ter illustratie
ANP XTRA Archiefbeeld ter illustratie
In het Nederlandse Den Haag is een onderzoek gestart naar wantoestanden bij de politie. Een groep agenten zou zich racistisch hebben opgesteld en zich "Marokkanenverdelgers" noemen. Dat heeft de Haagse politie zelf bekendgemaakt.

Het gaat om het Haagse politiebureau Hoefkade in de Schilderswijk in de Nederlandse stad. Het onderzoek kwam er na meldingen van politiemedewerkers begin dit jaar en richt zich op “ontoelaatbaar gedrag richting burgers en tussen collega’s onderling” binnen het politieteam. 

Centraal in het onderzoek staat het gedrag van vier medewerkers die op het politiebureau werken. Zij waren onder meer betrokken bij de aanhouding van een verdachte eind vorig jaar, waarbij geweld werd gebruikt. In het onderzoek wordt gekeken of dit geweld rechtmatig en proportioneel was. Het onderzoek zit in een “afrondende fase”, aldus de politie.

NRC Handelsblad meldt, op basis van een vertrouwelijke brief, dat de groep zich “Marokkanenverdelgers” noemde. Een bron vertelt aan de NOS dat het gaat om hondengeleiders.

Onzin

Andere bronnen vertellen de NOS dat leidinggevenden van het korps signalen van interne misstanden hebben genegeerd en “wegkijkgedrag” hebben vertoond. Maar Paul van Musscher, politiechef in Den Haag, spreekt dat tegen. “Binnen onze eenheid wordt niets onder het tapijt geveegd. De norm binnen onze eenheid is helder. Ongepast gedrag, in welke vorm dan ook, wordt niet getolereerd. Wij nemen alle signalen over bijvoorbeeld ongewenste omgangsvormen en buitensporige geweldtoepassing uitermate serieus. De suggestie dat wij dit niet doen, is volstrekte onzin.”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pascal Knockaert

  4 politiemensen die onder een idiote naam eventueel en nog onderzoek dus niet bewezen over de schreef zouden zijn gegaan. Wauw. Elke dag verscheidene diefstallen met geweld door illegalen wel met bewijs aangezien ter beschikking gesteld van het parket. Geen enkele melding in geen enkele krant.

 • jan wuyts

  Laten we de kar niet voor de paard spannen en eerst het onderzoek afwachten en hoe het zover is kunnen komen want in principe wie niets fout doet hoeft de politie ook niet te vrezen.

 • Leo Kaya

  Als Vlaams Belang hier de meerderheid haalt, wordt dit gedrag ook hier standaard. Het geweld zal sterk toenemen, ook tegenover Vl Belang kiezers.

 • Leonarda Van Opbroecke

  Racistisch enkel tegen Marokkanen? Klinkt wel raar. Degene die de " interne klacht" indiende is die wel zuiver op de graat?

 • Robert Van Damme

  Wellicht omdat er poitie bashers zijn zekers onder de amokaanse, sorry... marokkaanse delinquenten, die zich beschermd weten door politiek-correcte kwallen en half-zacht europa....