Onderzoek naar fraude met biologische eieren

thinkstock
Na het paardenvleesschandaal lijkt Duitsland nu in de ban van een eierenschandaal. De justitie in Oldenburg heeft een onderzoek ingesteld tegen honderden boerenbedrijven, omdat ze te veel legkippen in hun stallen houden. Hun eieren worden niettemin verkocht onder het biologische label, meldt het weekblad Der Spiegel.

De officier van justitie onderzoekt in het kader van een groot strafproces al sinds september 2011 gevallen waar beduidend meer kippen in stallen verblijven dan toegestaan. Volgens informatie van Der Spiegel zijn voor het onderzoek al honderden invallen gedaan bij boerenbedrijven. Justitie bevestigde dat naar 150 boerderijen in Nedersaksen een onderzoek loopt.

Of en wanneer aanklachten tegen bedrijven worden ingediend is nog niet bekend. Het is echter zeker dat miljoenen biologische eieren zijn verkocht, die dat label ten onrechte droegen. De nieuwe minister van Landbouw van Nedersaksen, Christian Meyer, heeft al aangekondigd nu maar"eens te onderzoeken of het mogelijk is om van de betreffende bedrijven hun erkenning in te trekken''.