Onderzoek naar dood van 11-jarig meisje na pesterijen op school

Shutterstock
Frankrijk reageert geschokt op de dood van een 11-jarig meisje dat hevig gepest werd op school. Volgens Le Parisien probeerde het slachtoffer op haar eigen slaapkamer uit het leven te stappen. Nadat ze door haar vader werd gevonden, probeerden de hulpdiensten het slachtoffer nog te redden. Ze overleed in het ziekenhuis. De politie is een onderzoek gestart.

Het tragische voorval gebeurde afgelopen vrijdag in Herblay (Val-d’Oise), op enkele tientallen kilometers van Parijs. Het meisje was in maart van school veranderd, nadat ze op haar vorige school zwaar gepest werd. Haar ouders dienden daarvoor begin vorig jaar nog een klacht in. Le Parisien sprak met verschillende betrokkenen die bevestigen dat ze in een ‘heel erge klas’ zat, en dat ze geviseerd werd door een aantal pesters.

Omdat de pesterijen bleven aanhouden, stapte het meisje dit voorjaar over naar een school in de buurt. Daar merkten klasgenoten afgelopen vrijdag niet meteen iets bijzonder aan haar gedrag. Maar volgens leerlingen van haar vorige school gingen de pesterijen nog steeds voort, onder meer via sociale media.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Bekijk ook:

Vroeger werden ze gepest, nu zijn ze succesvol.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Caroline Bex

    De ergste nachtmerrie van een ouder!

  • raymond van der craen

    En hebben de leerkrachten, toezichters of studiemeesters dan niets gezien of willen zien? Gewoonweg triestig, mensen die hun ogen sluiten voor het wangedrag van die pesters, hun verantwoordelijkheid ontlopen en enkel op een gemakkellijk geld willen verdienen horen niet thuis in het onderwijs en zijn medeschuldig door geen hulp geven aan kinderen in moeilijkheden.