Onderzoek IS-financiering Lafarge: parket wil aanklacht voor "misdaden tegen menselijkheid" laten vallen

AFP
Het parket in Parijs heeft gevraagd om de aanklacht voor "betrokkenheid bij misdaden tegen de menselijkheid" tegen de Franse cementgroep Lafarge te laten vallen. Tegen het bedrijf loopt een gerechtelijk onderzoek voor mogelijke financiering van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Syrië.

Het onderzoek startte midden vorig jaar op. Drie Franse onderzoeksrechters beschuldigen het bedrijf nog van financiering van terrorisme, schending van het embargo en het in gevaar brengen van zijn personeelsleden in de fabriek in Jalabiya, in het noorden van Syrië. Lafarge had beroep aangetekend tegen de aanklacht voor misdaden tegen de menselijkheid.

Dit beroep komt op 20 juni voor. Ex-managers Jean-Claude Veillard, bevoegd voor veiligheid, en Frédéric Jolibois, bevoegd voor de Syrische activiteiten, vragen ook de buitenvervolgingstelling voor financiering van terrorisme.

Het Franse persagentschap AFP kwam te weten dat het parket de aanklacht rond misdaden tegen de menselijkheid zou willen laten vallen. Er zouden hiervoor niet voldoende bewijzen zijn.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Robert Van Damme

    Tja... Je kunt ze moeilijk beschuldigen van cementvergiftiging of zelfs van levering van megabeton-bommen.... Maar.... Zelfs al zouden ze nog maar paperclips leveren aan die beesten-onbende zou ik ze beschuldigen van mede-volkerenmoord !!! Dat wereld-onwaardig schorem verdient zelfs nog niet de levering van melkpoeder of wàt dan ook!!! Handel met die zeikerds moét afgestraft worden!!! Ik zou hier wél voor gaan !!!