Onderzoek geopend na oproepen tot zelfmoord politieagenten tijdens betoging ‘gele hesjes’

NEWS : Acte 23 des gilets jaunes - Paris - 20/04/2019 Manif de Bercy a Republique le 20/04/2019 only BELGIUM !
Photo News NEWS : Acte 23 des gilets jaunes - Paris - 20/04/2019 Manif de Bercy a Republique le 20/04/2019 only BELGIUM !
In Parijs is een onderzoek geopend naar aanleiding van slogans die gisteren op de betoging van de gele hesjes geroepen werden.  Dat meldde het parket van de Franse hoofdstad vandaag. "Pleeg zelfmoord, pleeg zelfmoord", werd gisteren naar de politie geroepen. 

Tijdens de optocht van de gele hesjes in Parijs riepen betogers meermaals "suicidez-vous, suicidez-vous" tot de ordetroepen.  Sinds begin dit jaar wordt de Franse politie door een ongeziene golf van zelfmoorden getroffen.

De slogan werd krachtig veroordeeld door de politieke wereld en de politievakbonden. "We bereiken het toppunt van haat. Deze woorden zijn ontoelaatbaar en onaanvaardbaar", zei Frédéric Lagache, vakbondsafgevaardigde van Alliance. "Het is een belediging voor de overleden politieagenten, hun gezinnen en de hele instelling", voegde hij eraan toe. De syndicalist riep op de verantwoordelijken te identificeren. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Christophe Castaner, sprak van "schande" op Twitter.

Het onderzoek wegens ‘smaad aan dragers van openbaar gezag in vereniging’ werd aan de territoriale veiligheid van Parijs toevertrouwd. 

23ste mobilisatiedag

De 23ste mobilisatiedag van de ‘gele hesjes’ in Frankrijk tegen de sociale en fiscale politiek van de regering, verliep ook gisteren niet zonder incidenten. Bij manifestaties in Parijs braken in het begin van de namiddag de eerste opstootjes uit. 126 Mensen werden gearresteerd. In de stad kwamen ongeveer 10.000 manifestanten op de been.

NEWS : Acte 23 des gilets jaunes - Paris - 20/04/2019 Manif de Bercy a Republique le 20/04/2019 only BELGIUM !
Photo News NEWS : Acte 23 des gilets jaunes - Paris - 20/04/2019 Manif de Bercy a Republique le 20/04/2019 only BELGIUM !

Wie met vragen zit rond zelfdoding, kan terecht op de Zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mike Deen

  Agenten worden opgeleid om daarmee om te gaan. Diegene die werk en privé niet kunnen scheiden zullen daar inderdaad onder lijden. Geweld is niet goed te keuren maar mensen toch. Wordt wakker en zie wat er gebeurd. De bevolking in Frankrijk wordt onderdrukt. En het cijfer dat steeds wordt meegedeeld over hoeveel er op straat waren is echt om te lachen. Als er 60.000 politieagenten worden in gezet weet je dat er veel meer aan de hand is.

 • Jo Bosman

  Wat de politie daar doet heeft al lang niets meer te maken met ordehandhaving, maar met pure repressie .Daarop worden ze nu afgerekend.

 • Luc de Wolf

  Ze zouden beter de werkomstandigheden van die agenten onderzoeken

 • Marc De Vos

  Frankrijk draagt nu de gevolgen van hun gefaald multiculturele beleid.

 • Dirk De Winter

  Het probleem zit nog altijd op dezelfde plaats,laat de gewone mens ook een beetje genieten,en dat laten ze in france niet meer toe., alleen hard werken voor weinig geld.En dan krijg je zoiets.Als je weet dat een vrachtwagenchauffeurs boetes krijgen tot 20.000 euro voor overgewicht dan gaat men de politie haten ,en dit is maar 1 voorbeeld.