Ondervoed meisje (5) in ziekenhuis na jarenlange verwaarlozing

Het ondervoede kind is op 20 december opgenomen in dit ziekenhuis in Bernau nabij Berlijn.
rv Het ondervoede kind is op 20 december opgenomen in dit ziekenhuis in Bernau nabij Berlijn.
Een geval van ernstige kinderverwaarlozing houdt Duitse media in de ban. Het parket in Frankfurt an der Oder heeft een onderzoek ingesteld na de ontdekking van een vijfjarig meisje dat volgens een regionaal dagblad alleen leefde en “jarenlang geen daglicht zag”.

Deze informatie van de plaatselijke Märkische Oderzeitung , de krant die het nieuws zaterdag naar buiten bracht, kon gisteren op een persconferentie niet bevestigd kon worden, omdat het eindrapport van de autoriteiten nog niet is afgerond. Het kind zou in het stadje Eberswalde ten noordoosten van Berlijn twee jaar lang grotendeels in de steek zijn gelaten door haar ouders. Het ondervoede kind heeft een geestelijke en lichamelijke beperking.

Het meisje is op 20 december in een ziekenhuis opgenomen en woont inmiddels bij een pleeggezin. Ook haar broer en zus die in hetzelfde appartement woonden, worden opgevangen. De ziekenhuisopname kwam er nadat een arts op vraag van de sociale diensten was langsgegaan.

Het bewuste gezin stond sinds midden 2017 onder toezicht van de sociale diensten. Ambtenaren zouden meermaals zonder succes hebben geprobeerd om toenadering te zoeken met de ouders, die steeds alle hulp kordaat weigerden. Het parket van Frankfurt an der Oder wil nu nagaan of het bevoegde bureau voor jeugdzorg zijn taken niet naar behoren heeft vervuld. Het is niet duidelijk of de ouders in hechtenis zijn genomen.

Het gezin stond sinds midden 2017 onder toezicht van de sociale diensten in Eberswalde.
Twitter Het gezin stond sinds midden 2017 onder toezicht van de sociale diensten in Eberswalde.4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Guido De Greve

  Om met de auto te rijden moet je een rijbewijs. Misschien moeten we iets gelijkaardigs invoeren om kinderen te mogen hebben.

 • paul van de velde

  Hier kan je duidelijk zien dat de overheid juist zo als hier zwaar in de fout ga. Als ouders alle hulp weigeren is er een teken dat er iets mis is. Maar ja die denken als het loon maar op de rekening komt is het oke.

 • schets julien

  Jaja en we zijn wel in 2020. !!!!!!

 • Charlotte De greef

  Sommige mensen zouden geen kinderen mogen krijgen, anders wordt er getornd aan de rechten van het kind op een menswaardig bestaan. Sommige mensen zijn nu eenmaal niet in staat op de meest basale manier voor kinderen te zorgen.