Onderminister Guatemala vast wegens moord op vakbondsman

Een vrouw, verkleed als Vrouwe Justitia, protesteert bij het Hooggerechtshof in Guatemala-stad. Archieffoto.
REUTERS Een vrouw, verkleed als Vrouwe Justitia, protesteert bij het Hooggerechtshof in Guatemala-stad. Archieffoto.
De onderminister van Binnenlandse Zaken van Guatemala is opgepakt omdat hij wordt verdacht opdrachtgever te zijn van de moord op een vakbondsman.  Remberto Ruiz zou opdracht hebben gegeven voor het doodschieten van Manuel de Jesus Ramirez.

Op 1 juni 2012 werd Ramirez door meerdere mannen doodgeschoten toen hij zijn huis verliet. De vakbondsman was verwikkeld in een rechtszaak tegen de organisatie voor rechtshulp waar Ruiz op dat moment een hoge functie bekleedde.

Naast de onderminister zijn nog twee mannen opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de moord. De baas van Ruiz, minister van Binnenlandse Zaken Fernando Lucero, zegt dat Ruiz onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. "Ook heeft het werk dat Ruiz toen deed, geen verband met wat hij nu voor het ministerie doet", aldus Lucero.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Nicole Leysen

    2019 , welke vaart hebben wij sedert korte tijd gemaakt. Internet, WiFi, draadloos, de vele vernieuwingen die we inmiddels hiermee kunnen toepassen . Zoals bewaking , met 1 klein toestelletje gaat er een hele wereld open, denk gsm waar je brieven ,grafieken ed maakt en die eveneens kan afprinten of in bijlage verstuurd via mail , benodigdheden enkel gsm, printer en WiFi. Zelfs auto die pc gestuurd met u rijden in plaats van u die de auto bestuurd. Doch worden nog steeds vakbondsmensen vermoord .