Onder het mom van humanitaire hulp IS steunen: grote invalactie in Duitsland bij vestigingen islamitische organisatie

Martin Gerten/dpa
Het gerecht in Duitsland heeft deze ochtend op tientallen plaatsen invallen gedaan in een grote landelijke actie tegen een islamitische hulporganisatie die terreur zou steunen. Het gaat om de vereniging Ansaar International die volgens de Duitse autoriteiten banden zou hebben met de salafistische beweging.

Onder het mom van humanitaire hulp zou de organisatie onder andere de radicale Palestijnse beweging Hamas hebben gesteund, maar ook Islamitische Staat in Syrië. 

Martin Gerten/dpa

Volgens Duitse media waren er invallen op ongeveer negentig plekken in negen deelstaten waar Ansaar International en een aan de vereniging verbonden organisatie actief zijn. De autoriteiten zetten honderden mensen in.

Ansaar International werd in 2012 in Duitsland opgericht in Noord-Rijnland-Westfalen en wordt sindsdien door de autoriteiten in de gaten gehouden. Op papier geeft de organisatie hulp aan mensen in nood zoals in Jemen, Myanmar of de Gazastrook.

Martin Gerten/dpa3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Lutgard Crombez

    Wie gelooft er nog van al wat die inwijkelingen ons wijs maken?

  • DIRK VAN DESSEL

    Harde sancties zijn noodzakelijk

  • Kris Vansevenant

    Terroristische organisaties steunen zou moeten resulteren in korte gevangenisstraf en daarna nationaliteit afnemen en terugsturen naar land van herkomst.

Video