Onder druk van Trump: Mexico zet honderden migranten vast

REUTERS
Mexico heeft honderden migranten die op weg waren naar de VS opgepakt en vastgezet. Volgens de BBC ging de politie tot actie over bij de plaats Chiapas, waar een karavaan van ongeveer 3.000 vluchtelingen onderweg was.

Veel vluchtelingen vluchtten de omliggende heuvels in en zochten hun heil in onder andere kerken in de omgeving. Uiteindelijk wist de Mexicaanse politie ongeveer vierhonderd migranten in politievoertuigen te krijgen en mee te nemen.

Mexico staat onder druk van de VS om iets te doen aan de vluchtelingenstroom vanuit Midden-Amerikaanse landen als El Salvador, Honduras en Guatemala naar Amerika. De Amerikaanse president Donald Trump dreigt de grens met Mexico helemaal te sluiten als Mexico niet meer actie onderneemt.

De migrantenkaravaan in Escuintla, Chiapas, Mexico.
AP De migrantenkaravaan in Escuintla, Chiapas, Mexico.
AP
AP
De politie ging over tot een grote actie.
AP De politie ging over tot een grote actie.
REUTERS
AP
AP
EPA
REUTERS3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Sandra Peeters

    Geen compassie mee. Ben het een beetje beu dat die eiceldonoren, want ouders kan je ze niet noemen, de kindjes te voorschijn toveren om hun goesting gedaan te krijgen. Zetten maar kinderen op de wereld, op voorhand wetende dat ze hen niet anders dan miserie te bieden hebben. Moet is gedaan zijn. Vindt je kinderleed erg? Screen dan wereldwijd wie er geschikt is om kinderen te hebben ja of neen, ipv achteraf die kinderen en de maatschappij met de miserie op te zadelen.

  • Alex De Meester

    Grappig eigenlijk. Als ze hun werk NIET doen komt er niks in de Gazet. Het is pas als die mannen hun job doen dat het wereldnieuws is. Dat ze hun handen uit de mouwen steken en van hun eigen land ook een succesverhaal maken i.p.v. den duts uit te hangen.

  • Peter Janssens

    Als iedereen op de plaats blijft waar de natuur ze heeft neergezet zou er een pak minder miserie zijn in de wereld.