Onbemande Amerikaanse cargo succesvol vastgemaakt aan ruimtestation ISS

De onbemande Amerikaanse ruimtecargo Dragon-16 is vandaag succesvol aan het ISS vastgemaakt. Hij vervoerde in totaal 2.500 kilo aan voeding, materiaal en wetenschappelijke experimenten.
AP De onbemande Amerikaanse ruimtecargo Dragon-16 is vandaag succesvol aan het ISS vastgemaakt. Hij vervoerde in totaal 2.500 kilo aan voeding, materiaal en wetenschappelijke experimenten.
De onbemande Amerikaanse ruimtecargo Dragon van SpaceX is vandaag succesvol aan het Internationaal Ruimtestation ISS vastgemaakt, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA getwitterd.

De Duitse ISS-gezagvoerder Alexander Gerst en Amerikaanse astronaute Serena Aunon-Chancelllor “plukten” de Dragon met de Canadese robotarm van het complex uit de ruimte. Dat gebeurde om 13.51 uur, toen het gevaarte boven Papoea Nieuw Guinea vloog.  De aanhechting was een feit om 16.36 uur Belgische tijd. De Dragon vervoerde in totaal 2.500 kilo aan voeding, materiaal en wetenschappelijke experimenten.

Er hangen nu twee Amerikaanse commerciële cargo's aan het ISS: de Dragon van SpaceX en de Cygnus van Northrop Grumman. Voorts zijn er ook twee Russische cargo's van het type Progress en twee Russiche Sojoez-capsules voor bemand transport.

De Dragon is woensdag met een Falcon-9 draagraket vanop Cape Canaveral naar het ISS geslingerd. SpaceX slaagde er deze keer niet in de eerste trap van de Falcon - met het oog op hergebruik - veilig te laten landen op een droneschip. 

De cargo van SpaceX maakt in januari de terugreis.

De Dragon is woensdag met een Falcon-9 draagraket vanop Cape Canaveral naar het ISS geslingerd.
AP De Dragon is woensdag met een Falcon-9 draagraket vanop Cape Canaveral naar het ISS geslingerd.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • danielle vandamme

    Weg ermee , spendeer dit geld voor de armoede te bestrijden !!