Onbekenden zetten kruisen met namen van slachtoffers aanslagen Brussel aan Duitse moskee

.
Twitter .
Onbekenden hebben op de bouwwerf van een moskee in Regensburg, in het zuiden van Duitsland, afgelopen weekend 26 kruisen neergezet met daarop namen van slachtoffers van de aanslagen in Brussel en Zaventem van 22 maart 2016. De Turks-Islamitische Unie voor Islamitische Zaken spreekt van een islamofobe actie.

Volgens de Unie zag de werf eruit als een kerkhof. "We zijn geschokt dat iemand de nieuwe moskee heeft proberen te associëren met de terreurdaden in Brussel", aldus een woordvoerder van de groep. De Unie klaagt bovendien de intolerantie aan van de tegenstanders van de bouw van de nieuwe moskee, die de dialoog die jaren geleden werd opgestart, bemoeilijkt.

Op de kruisen stonden de namen van mensen die omkwamen bij de aanslagen in metrostation Maalbeek en Brussels Airport. Waarom er 26 kruisen werden neergezet en geen 32 - het aantal slachtoffers van de aanslagen - is niet duidelijk.

De lokale politie heeft een onderzoek gestart naar het incident.

De moskee in Regensburg is momenteel nog in aanbouw.
rv De moskee in Regensburg is momenteel nog in aanbouw.19 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ben Sen

  Als ik de reacties lees moet ik toegeven dat IS mentaal al gewonnen heeft. Ze hebben zij en wij gecreëerd in ons maarschapij. Enkele terroristen hebben jullie dan toch zover gekregen ofwel zijn zij slim ofwel zijn wij dom.

 • Caroline Bex

  Niet alle nabestaanden van deze slachtoffers hebben graag dat de naam van hun overleden dierbare gebruikt wordt voor deze politieke acties! Toon wat respect voor de slachtoffers en verzin een andere geweldloze actie om je punt te maken...

 • Patrick Moorthamer

  Is duidelijk zonder woorden die spreken boekdelen

 • Jo Witters

  Candostu: de werkelijke feiten bestuderen? Ja, maar dan van al die zever die in jullie boekske staat, er zal niet veel van overeind blijven me dunkt.

 • Patrick Weyers

  Geweldloze actie die heel die flauwekul van religie in een gepaste context zet. Mensen moeten sterven en mensen doden voor godsdiensten.