Onbekenden saboteren kabelbaan in Canada: dertig cabines naar beneden gestort

De 'Sea to Sky Gondola' ligt langs de Highway 99 op zo'n 45 minuten rijden van Vancouver.
Getty Images/iStockphoto De 'Sea to Sky Gondola' ligt langs de Highway 99 op zo'n 45 minuten rijden van Vancouver.
In het westen van Canada zijn zaterdag een dertigtal cabines van een kabelbaan naar beneden gestort. De kabelbaan was op dat moment niet in gebruik en er zijn geen slachtoffers gevallen, meldt de politie. Het gaat vermoedelijk om sabotage.

"We denken dat de kabel is doorgesneden en dat het gaat om een daad van vandalisme", verklaarde een politie-inspectrice aan de pers. Als gevolg van het doorsnijden van de kabel kwamen een dertigtal cabines van de Sea to Sky Gondola in Squamish, in Brits-Columbia, naar beneden. Dat gebeurde zaterdag in de vroege ochtend, toen de installatie nog niet open was voor het publiek en stillag.

De kabelbaan vormt een belangrijke toeristische attractie in de regio en kan tot wel 240 personen tegelijk vervoeren. De cabines bieden een spectaculair uitzicht op de baai van Howe Sound.

De verantwoordelijke van de kabelbaan liet eerder al weten dat er nog maar net een onderhoudsbeurt was uitgevoerd aan de draagkabel en dat die in zeer goede staat verkeerde. De autoriteiten hebben aan wandelaars en kampeerders in de regio gevraagd om te melden indien "ze iets hebben gezien".
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Els Arnout

  De oorzaak moet blijkbaar nog grondig onderzocht worden maar ik hoop dat mensen die zich nefast gedragen toch hulp zoeken ipv dergelijke situaties te veroorzaken met het grote risico dat er slachtoffers vallen. Waarom zet onverdraagzaamheid en frustratie mensen aan tot geweld? Waarom niet een weg zoeken naar "samen-leven"?

 • patrick roels

  Er lopen steeds meer gestoorden rond die alles doen voor hun fun maar nooit denken hoe die fataal voor anderen kunnen aflopen

 • Alain Terrieur

  Hoe snij je zo'n kabel door? Dat zijn vuistdikke staalkabels! Dat doe je niet met een zakmesje, lijkt me. Is het echt wel sabotage? Of waren de kabels niet gewoon versleten?

 • Paul Buckens

  Wat als er al mensen in waren gekropen? Er lopen toch veel gestoorden op deze wereld rond.

 • Frank De Rycke

  Ziekelijke geesten die zoiets doen !!!