Onbekenden hangen putdeksels met touwen aan Duitse spoorbrug: 'moordaanslag’

Een machinist in een Duitse trein. Foto ter illustratie.
REUTERS Een machinist in een Duitse trein. Foto ter illustratie.
In het Duitse Siegenland is een trein zwaarbeschadigd geraakt door een botsing met putdeksels, die met touwen aan een brug hingen. Het lijkt er echter op dat het veel erger had kunnen aflopen. De putdeksels hingen aan de brug op hoogte van de cabine. De dienstdoende machinist raakt niet gewond omdat hij ‘instinctief juist’ handelde, aldus de Duits politie. 

Zij zien de actie als een moordaanslag. Dat meldt de Rheinische Post. De trein was zaterdag onderweg van Bad Berleburg naar Altenkirchen, een traject iets ten zuidoosten van Keulen. In de trein zaten geen passagiers: het ging om een geplande rit met een lege trein. De putdeksels waren met een touw aan een spoorbrug bevestigd, aan het begin van de route.

Vanwege de aard van de daad is de Duitse politie met spoed op zoek naar verdachten. In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn in Hilchenbach, iets ten westen van de spoorbrug, vier putdeksels gestolen. Zaterdag werd in de regio op straat een ander putdeksel aangetroffen. De politie zoekt naar getuigen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.