Onbekenden gooien molotovcocktail naar woning Aung San Suu Kyi in Myanmar

Aung San Suu Kyi
EPA Aung San Suu Kyi
Onbekenden hebben deze voormiddag een molotovcocktail gegooid naar de woning van Aung San Suu Kyi, het hoofd van de regering van Myanmar. Dat maakte een lid van haar partij Nationale Liga voor Democratie (NLD) bekend.

De molotovcocktail kwam terecht in een hoek van haar domein, dat gelegen is aan een meer, in Rangoon, de grootste stad van het land. Er ontstond geen brand en er was geen schade, zei Kyi Toe, lid van het centraal comité van de NLD, via Facebook.

Regeringswoordvoerder Zaw Htay zei dat Aung San Suu Kyi op het moment van de feiten niet thuis was. Ze verbleef in het parlement in hoofdstad Naypyidaw. "De politie is met een onderzoek begonnen", zei hij.

De residentie van Aung San Suu Kyi
AFP De residentie van Aung San Suu Kyi

Suu Kyi bracht vijftien jaar onder huisarrest door op haar eigendom. In 2010 liet de militaire junta haar vrij. Met voorsprong won ze in 2015 de verkiezingen.

Suu Kyi, destijds een symbool van democratie, kreeg internationaal felle kritiek voor Myanmars behandeling van de Royingya-bevolking. De VN en de VS spraken zelfs van "etnische zuivering". Toch blijft de Nobelprijswinnares in haar land immens populair. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rania Desaegher

    Deze dame kreeg terecht de nobelprijs en wordt nu onterecht gedemoniseerd door mensen die de complexe situatie in de regio totaal onderschatten en dan maar deze vrouw als zondebok bestempelen.