Omwonenden Schiphol blij met minder vliegtuiglawaai

ANP
Voor omwonenden van Schiphol is de corona-uitbraak een geluk bij een ongeluk, doordat er veel minder vliegverkeer is en dus minder geluidsoverlast. "De aanleiding is heel erg. Maar ik hoor van velen dat ze opgelucht ademhalen", zegt Matt Poelmans, die in de Omgevingsraad Schiphol de bewoners vertegenwoordigt.

"We moeten deze crisis aangrijpen voor een fundamentele herbezinning op de luchtvaart. Wij denken dat het wel een beetje minder kan. Van de huidige 500.000 vluchten kunnen er 100.000 af zonder dat dat gevolgen heeft voor de economie", aldus Poelmans. 

Intercontinentale vluchten zijn belangrijk, maar binnen Europa is vliegen absurd, stelt hij: "Moet je wel dertig keer op een dag naar Londen kunnen vliegen? En het is nu goedkoper om in Barcelona koffie te gaan drinken dan in Groningen.”


Verder wijst Poelmans ook op de rol die het vliegverkeer heeft gespeeld bij de verspreiding van het nieuwe coronavirus. "Deze crisis bewijst dat er een goede aanleiding is om te spreken over de omvang van de luchtvaart."
4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Ludo Mens

  Poelmans kan het goed uitleggen - maar - waarom is hij dan bij Schiphol gaan wonen ? in zijn plaats zou ik verhuizen

 • Wanda Schuurman

  Die denken alleen aan zichzelf

 • Ann Verschueren

  Zoals het in de wereld nu draaide en maar doordraaide, dat kon niet zonder gevolg blijven. Deze crisis moet ons eens doen bezinnen en verplicht ons nu om terug meer basics te leven. Iets wat ook het klimaat nu ten goede komt. Financieel? zullen we allemaal ons bijdrage moeten leveren.

 • Guy Miserez

  En in Rotselaar ook!