Omstreden rechter Kavanaugh opnieuw beschuldigd van seksueel misbruik

President Donald Trump en rechter Brett Kavanaugh
REUTERS President Donald Trump en rechter Brett Kavanaugh
President Donald Trump wil niets weten van de eis van diverse Democratische presidentskandidaten om rechter Brett Kavanaugh uit zijn functie te ontheffen. Het lid van het Hooggerechtshof wordt in de New York Times opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag tijdens zijn studententijd. “Leugens”, reageerde Trump.

Kavanaugh werd in oktober vorig jaar beëdigd als rechter van het Hooggerechtshof na diverse emotionele hoorzittingen in de Senaat waarin hij zich verdedigde tegen zeker drie beschuldigingen van seksueel wangedrag tijdens zijn studietijd. De Senaat stemde met een krappe meerderheid uiteindelijk toch in met zijn benoeming.

De New York Times meldt nu dat Kavanaugh opnieuw is geconfronteerd met een aantijging van seksueel geweld tijdens zijn studie aan de Yale University. De aanklacht lijkt op de eerdere beschuldigingen van vrouwelijke studiegenoten. Volgens de Democratische Senator Kamala Harris zou daaruit blijken dat Kavanaugh ‘tegen de Amerikaanse senaat en het Amerikaanse volk heeft gelogen’. Ze tweette: “Hij moet worden afgezet.’'

Onder ede gelogen

Senator Elizabeth Warren tweette dat ze de nieuwste onthullingen verontrustend vindt. “Net als de man die hem heeft benoemd, moet Kavanaugh worden afgezet.’’ Ook Beto O’Rourke en Julian Castro zijn ervan overtuigd dat Kavanaugh onder ede heeft gelogen en afgezet zou moeten worden. Ze vragen zich af of het ministerie van Justitie de zaak wel goed heeft onderzocht.

Trump, die Kavanaugh tijdens zijn beëdiging al fel verdedigde, deed ook de laatste beschuldigingen af als ‘leugens’. In een tweet zei hij zondag dat Kavanaugh “zijn beschuldigers zou moeten aanklagen wegens smaad, anders zou het ministerie van Justitie hem te hulp komen”. Trump voegde eraan toe dat het “valse beschuldigingen zonder bewijs” waren en beweerde dat de vrouwen proberen zijn mening als rechter te beïnvloeden.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Edmond Dantès

  Wat als Trump reeds vooraf op de hoogte was van Kavanaugh's schandaal, en hem daarom als opperrechter liet benoemen, met de voorwaarde om steeds in het voordeel van de Republikeinen te stemmen, wat er ook gebeurt. In ruil worden alle beschuldigingen tegen hem afgezwakt, geridiculiseerd of geblokkeerd.

 • Gerry Cle

  In plaats van zonder enige feitenkennis Kavanaugh onschuldig te verklaren zou Trump beter het gerecht de zaak laten onderzoeken. In een democratie zijn het namelijk rechters die beslissen of iemand schuldig is of oschuldig en NIET de president.

 • guido vermeyen

  Dat was gegene die stond te snotteren voor de TV camera"s met zijn vrouw aan zijn zijde, om hem moed in te spreken...het systeem is nog hypocrieter dan het al was, wee je gebeente als je een dissident bent, veroordeeld ga je worden door zo'n onbenul.

 • MICHELINE GEVERS

  Hoe weet hij het zo goed dat "fake en corrupt nieuw altijd werkt" Ja hij doet zelf niets anders. Wat is Amerika geworden???" we zullen wel zien"

 • Filip Vanlaeken

  Als er iemand een ander verhaal had, een bewijs, waarom.zijn ze daarmee dan niet naar voor gekomen tijdens die hoorzittingen? De goedkope lastercampagnes van de democraten beginnen me te vervelen. Of deden ze dit express ? Wat twijfel zaaien eerst, zodat ze Trump een positie laten kiezen, om dan pas achteraf met het grote kanon af te komen ? In beide gevallen is het laakbaar.