Omstreden e-sigaretmaker Juul stopt ook met verkoop van mint

Beeld ter illustratie, Juul.
AP Beeld ter illustratie, Juul.
De controversiële maker van e-sigaretten Juul snijdt in de Verenigde Staten opnieuw in zijn assortiment aan nicotinevullingen. Nu moet ook de smaak mint eraan geloven. Vorige maand stopte Juul al met de verkoop van mango, fruit, crème en komkommer.

Juul ligt onder vuur wegens zijn op jongeren gerichte marketing. Uit recente studies blijkt dat de smaak mint er populair is onder Amerikaanse leerlingen. Ook spelen er mysterieuze gezondheidsproblemen bij gebruikers. Een aan vaping gelinkte longziekte heeft al meerdere levens geëist. De Amerikaanse medicijnen- en warenautoriteit FDA stelde onlangs dat Juul zonder gedegen bewijs beweert dat zijn producten veiliger zijn dan gewone sigaretten.

Door de verdere verkleining van het assortiment verkoopt Juul nu alleen nog maar tabakssmaken en menthol. In sommige Amerikaanse steden en staten wordt het merk al uit de schappen geweerd. In Europa wordt een aangepaste versie van de Juul-producten verkocht conform de EU-richtlijn inzake Tabaksproducten
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • raf peeters

    Niet meer dan normaal.In Duitsland al tijd in sigaretten verboden want men geeft de gebruiker door de frisse werking de indruk dat het gezond is en inhaleren zelfs met munt sigaretten dieper dan de gewone sigaret en dat is bij de E sigaret niet anders.

  • Jurgen Albrand

    de jull is officieel te koop in Europa niet op grijze markt maar met max 20 %nicotine