Oma schrijft boek over zeilmeisje Laura

UNKNOWN

In november verschijnt een boek over Laura Dekker, het Nederlandse zeilmeisje dat als jongste solozeiler rond de wereld wilde zeilen. Het is geschreven door haar oma Riek Dekker, maakte Uitgeverij De Alk & Heijnen vandaag bekend.
 
Het boek met de titel 'Zeilmeisje Laura Dekker' beschrijft de passie van de 14-jarige voor het zeilen maar ook haar aanvaringen met allerlei instellingen, nadat haar plannen in 2009 bekend waren geworden. "Het gaat over haar gevecht met Bureau Jeugdzorg en de Raad voor de Kinderbescherming", aldus een woordvoerder van de uitgeverij.
 
Laura's oma is haar biograaf, maar het is het verhaal van het meisje zelf, benadrukt de uitgever. "Ze heeft het verhaal zelf gelezen en is overal mee akkoord." Laura Dekker wil solo met haar boot de wereld rond varen, maar is daar tot nu toe door de autoriteiten van weerhouden. Ze werd door de rechtbank in Utrecht onder toezicht van Bureau Jeugdzorg gesteld toen zij aan de tocht wilde beginnen. De rechters wilden eerst onderzoeken of zo'n reis het meisje niet schaadt in haar ontwikkeling. (anp/adv)