Oma (64) :"Ik reed plankgas door vuurbal en toen ging ik naar mijn werk"

EPA
Bij de crash van een gevechtsvliegtuig zaterdag tijdens een airshow in West-Sussex zijn al elf doden geteld en dat getal kan nog oplopen tot twintig. Een oma kon gelukkig wel ontsnappen uit de vuurzee. "Ik gaf plankgas los door de vuurbal en reed daarna verder naar mijn werk", zegt Vivien Ayling in The Sun.

Vivien Ayling had een levensreddende reactie in huis toen ze de enorme vuurbal van de vliegtuigcrash in Shoreham op haar zag afkomen op de A27. "Eerlijk gezegd dacht ik aan wat ze in films doen en ik drukte het gaspedaal helemaal in. Het gebeurde in slowmotion, zoals in een apocalyptische film."

Ayling beukte dus met haar Citroën C4 door de rook en de vlammen en stopte daarna haar wagen om achterom te kijken, naar de dramatische gevolgen van de crash van de Hawker Hunter. Gek genoeg stapte ze vervolgens weer gewoon in haar auto en reed ze naar haar werk: een een Marks & Spencer-winkel. "Ik zag de vuurbal achter mij en was bang dat er nog een explosie zou volgen. Ik wilde gewoon wég." Vivien denkt dat het feit dat ze de airco op had staan en de autoramen dus toe waren, haar mee gered heeft.

Ze belde haar echtgenoot om te zeggen dat ze oké was, maar op haar werk barstte ze in tranen uit. "Mijn collega's namen me mee naar boven. Ik dronk thee met heel veel suiker en toen pas begon alles tot mij door te dringen. Na een half uurtje ging ik beneden werken in de winkel. Ik wilde iets normaals doen om te kalmeren."