Olympische ruiter vuurt op paardrijdster die op Facebook schreef voor haar leven te vrezen

Lauren Kanarek.
Facebook Lauren Kanarek.
Een voormalige Amerikaanse olympische ruiter, Michael Barisone (54), heeft twee keer op de 38-jarige Lauren Kanarek - ook een paardrijdster - gevuurd. De feiten speelden zich af op het chique domein van Barisone in New Jersey waar hij ruiters traint. Enkele dagen eerder had Kanarek op Facebook te kennen gegeven dat ze vreesde voor haar leven.

Michael Barisone zat in het Amerikaanse dressuurteam voor de Olympische Spelen in Peking in 2008. Op Hawthorne Farm, zijn enorme ranch van 21,44 hectare in Long Valley, New Jersey, leidt hij ruiters op. Hij trainde onder anderen Allison Brock, die op de Spelen van 2016 in Rio de Janeiro brons haalde.

Woensdagnamiddag kreeg Barisone het op zijn trainingscomplex aan de stok met Kanarek en haar verloofde. Op Facebook had Lauren Kanarek enkele dagen eerder haar angst geuit voor iemand die ze niet bij naam noemde: “Een bekende dronkaard heeft mij letterlijk gewaarschuwd om ‘met één oog open te slapen’”. Op 2 augustus schreef ze: “Ik word lastiggevallen door een man van 1m90. Lastiggevallen tot op een punt dat ik bang ben.”

Michael Barisone.
AP Michael Barisone.

Kanarek logeerde met haar verloofde op Hawthorne Farm en had er ook enkele paarden gestald. Maar volgens buurman Bob Jenkins (66) wou Barisone hen buitenwerken. De politie was al een paar keer moeten langskomen. Maar rond 14u15 woensdag bereikte het conflict een triest hoogtepunt. 

Volgens de politie greep Barisone zonder waarschuwing naar zijn wapen en vuurde hij tweemaal van dichtbij op Kanareks borststreek. Barisone zelf en de verloofde van Kanarek raakten gewond tijdens de schermutseling die volgde. Niet door kogels: Barisone had de verloofde gemist met zijn schot. Daarop probeerde die Barisone de ontwapenen, terwijl Kanarek het noodnummer 911 belde.

Lauren Kanarek.
Facebook Lauren Kanarek.

Barisone werd ter plaatse aangehouden en is aangeklaagd voor poging tot moord en voor wapenbezit. Bij zijn arrestatie zou hij aan de politie herhaaldelijk gezegd hebben: “Ik had een goed leven”.

Kanarek zei aan de telefoon met de hulpdiensten: “Michael Barisone heeft mij neergeschoten. Ik ben twee keer geraakt.” Ze werd naar het ziekenhuis overgebracht waar ze meteen onder het mes moest. Na de operatie was het levensgevaar geweken. Ze verblijft op de afdeling intensieve zorgen van het Morristown Medical Center, waar ook Barisone verzorgd wordt.

Lauren Kanarek.
Facebook Lauren Kanarek.3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • John Bruggeman

    Rare titel?

  • Michel Jacobs

    Wij hebben zelf paarden maar mijden het competitie -en paardenhandel milieu omdat algemeen geweten is dat daar weinig verhevens gebeurd.Oninteressant volk is een understatement.Vraag maar aan gelijk wie die er mee te maken heeft.Overal hetzelfde zo te zien.

  • Gerrit gasthuis

    schone merries daar