Ga naar de mobiele website
^ Top

Olifant met gebroken hart werkt verdriet uit op auto's

In het zuiden van China heeft een wilde olifant zijn frustratie uitgewerkt op een vijftiental auto's, nadat hij een gevecht om een vrouwtje had verloren.

De olifant slaagde er vrijdag in om te ontsnappen uit het reservaat waar hij verbleef. Hij kwam op een straat terecht waar hij zich 'amuseerde' met de geparkeerde wagens.

Volgens de overheid van de prefectuur Xishuangbanna had het dier recent gevochten met een ander mannetje om een vrouwtje, maar de olifant in kwestie had de strijd verloren. Hij was slechtgehumeurd, alhoewel de medewerkers van het reservaat zeggen dat het zien van de auto's hem mogelijk in een speelse bui heeft gebracht.

Tientallen toeristen waren getuige van het gebeuren, maar niemand van hen raakte gewond. De olifant amuseerde zich zo'n twintig minuten lang met de voertuigen voor hij terugkeerde naar het reservaat.

"De toeristen waren behoorlijk opgewonden om een echte wilde olifant te zien en ze maakten foto's en filmpjes met hun telefoons," aldus de lokale overheid. "Zelfs de eigenaars van sommige beschadigde wagens vonden het een adembenemende en interessante ervaring, ondanks het feit dat hun wagens beschadigd werden."

De eigenaars van de 15 beschadigde auto's krijgen een schadevergoeding.Heb je even?

Sluiten

Wij zijn erg benieuwd naar je eerste indruk van de nieuwe HLN website. Heb je een minuutje tijd om enkele vragen te beantwoorden?

Meld een bug