Officier die met Braziliaans president naar G20 reisde betrapt met 39 kilo cocaïne

Photo News
Een Braziliaans luchtmachtofficier die met de delegatie van president Jair Bolsonaro meereisde naar de G20 in het Japanse Osaka, is betrapt met 39 kilo cocaïne. Hij werd dinsdag opgepakt op de luchthaven van Sevilla in Spanje, toen het vliegtuig waar hij op zat een tussenstop maakte. De president zelf was met een ander vliegtuig onderweg.

Nieuwszender CNN meldde het nieuws op basis van een verklaring van het Braziliaanse ministerie van Defensie. “We bekijken de feiten en de militaire politie is een onderzoek gestart”, klonk het.

Straf

De officier zou een 38-jarige sergeant zijn. President Bolsonaro zei op Twitter dat hij het ministerie van Defensie gevraagd heeft om samen te werken met de Spaanse autoriteiten en dat de officier als hij schuldig is, zijn straf niet zal ontlopen.


Vicepresident Antônio Hamilton Mourão vertelde aan Braziliaanse media gisteren dat de officier in kwestie een “gekwalificeerd drugskoerier” was. “Het is duidelijk dat hij de drugs niet om de hoek kocht en meenam, als je kijkt naar de hoeveelheid die hij bij zich had. Hij werkte als een gekwalificeerd drugskoerier.”


De man wordt momenteel vastgehouden in Spanje. Hij kan niet op borg vrijkomen. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eric Leysen

  Die zal bij de vorige presidenten ook al wel zijn deel gedaan hebben.... alleen heeft ie nu de pech dat ze hem pakken . Weer eentje minder die het vergif kan aanbrengen. En een sergeant is een onderofficier, de journalistiek schrijft tegenwoordig ook maar wat ze hebben van horen zeggen. Dat is zo mogelijk nóg onrustwekkender dan die ene opgepakte koerier.

 • serge rene vandevelde

  hij reisde ook niet met de presidente hij zat in deen vliegtuig dat vroeger vertrok.dezelfde militaior reisde eerde al met president Dilma en Temer

 • Bart Cael

  een sergant is geen officier. dat ben je pas vanaf luitenant. dit gaat dus over een militair en niet een officier.

 • Jan Pattyn

  Sinds wanneer is een sergeant officier?