Oeps, foutje: Donald Trump noemt Charles ‘prins der walvissen’

AP
De Amerikaanse president Donald Trump maalt niet om een tweet meer of minder, maar de tik- en spellingfouten die met die vingervlugheid gepaard gaan, zijn intussen niet meer te tellen. Vandaag toonde de president zich per ongeluk van een wel heel grappige kant, tot groot jolijt van vele Twitteraars.

De Amerikaanse president had het over zijn recente ontmoeting met prins Charles, maar door de ongelukkige toevoeging van een "h" werd de prins van Wales plots gebombardeerd tot prins van Whales of ook 'prins der walvissen'.

Trump was er weliswaar als de kippen bij om een correctie door te voeren en de oudste zoon van Queen Elizabeth II zijn echte titel terug te geven, maar het kwaad was snel geschied: op Twitter volgde een storm aan geestige commentaren en woordspelletjes.


De initiële tweet van de president luidde als volgt: "Ik praat elke dag met 'buitenlandse regeringen'. Ik heb onlangs nog ontmoetingen gehad met de koningin van Engeland, de prins der Walvissen, de Britse premier, de Franse president en de Poolse president", aldus Trump. Het was een reactie op de kritiek rond zijn recente uitspraak over schadelijke info via buitenlandse bronnen.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • joris van vlaenderen

  tja trump zijn intellect is niet zijn grootste troef!

 • Ronny Biesen

  Ze kunnen beter Trump laten vallen. Dan zijn we er van af.

 • Kris Verbeek

  Indien de wereld alsmaar meer idiotie voortbrengt, hoeft het voor mij niet meer.

 • Jean De Grande

  Achterlijke linkse onnozelaars. Vroeger vielen ze over een woord, nu al over een letter. Het einde van die idioten is gelukkig blijkbaar is zicht. Gelukkig, misschien eindelijk vrede op deze wereld

 • Liesbeth Cuppens

  Kan er nu nooit één dag van het staatsbezoek Trump aan het VK onopgemerkt voorbijgaan? Dat verbale politesse hem vreemd is, weet intussen iedereen, maar tot nog toe bleven we gespaard van geschreven blunders. Niet meer dus. Wel grappig dat zijn tikfout nog een betekenis had. Trump heeft zichzelf weer eens belachelijk gemaakt en cartoonisten voer gegeven voor nieuwe dolkomische tekeningen.