Oekraïense politie krijgt 1.600 meldingen over schending verkiezingswet

REUTERS
De Oekraïense politie heeft tijdens de eerste ronde van de presidentsverkiezingen in totaal al meer dan 1.600 meldingen binnengekregen van inbreuken op de verkiezingswet. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken vandaag meegedeeld.

De meeste overtredingen - meer dan honderd - hadden te maken met illegale campagnes, zegt het ministerie op zijn Facebookpagina. De presidentskandidaten mogen immers niet tot vlak voor de start van de eigenlijke verkiezingen campagne blijven voeren. Daarnaast waren er ook bijna honderd klachten over het fotograferen van het stembiljet. Pogingen om stemmers om te kopen of stembiljetten te beschadigen, waren goed voor telkens een dertigtal meldingen.

De Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE) brengt morgen een rapport uit over het verloop van de verkiezingen.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.