Oegandese krant roept op homo's te lynchen

UNKNOWN
Een Oegandese krant heeft een oproep gedaan om homoseksuelen op te hangen. Volgens de krant zweren homo's en lesbiennes samen om tegen 2012 een miljoen kinderen in het land tot homoseksualiteit te "bekeren". Politici en kerkleiders menen dat westerse regeringen het land zo de morele afgrond willen in duwen.

Onder de titel 'Hang ze op, ze hebben het op onze kinderen gemunt. Foto's van Oeganda's tophomo's' beweert de krant Rolling Stone: "Homo's hebben onze kinderen in het vizier. Kinderen zijn makkelijk te hersenspoelen". Waarna de krant 'een toplesbienne' citeert die tijdens 'een homobijeenkomst' zou gezegd hebben: "We richten ons op kinderen onder twaalf jaar omdat die makkelijk te overhalen zijn om bij homogroepen te komen".

"Overheid moet ze executeren"
De krant publiceerde ook ongeveer honderd foto's van Oegandezen van wie ze stelt dat ze homo zijn. In het artikel roept een anonieme kerkleider op hen te executeren om zo de Oegandese levensttijl te beschermen. "Tenzij de overheid tientallen homoseksuelen executeert, zal deze ondeugd het morele weefsel en de cultuur van onze grote natie blijven ondermijnen".

Samenzwering
Al jaren beweren politici en kerkleiders in Oeganda dat de Verenigde Naties en westerse regeringen samenzweren om Oegandezen tot de homoseksualiteit te drijven. "Ze komen elke vrijdag samen voor meetings en recruteringen. Ze beloven de kinderen banen in homo-organisaties, studiebeurzen en contacten met rijke homo's in de Verenigde Staten, Noorwegen, Canada en Groot-Brittannië. Nieuwe leden krijgen homoporno, een lijst van homosites en telefoonnummers van vertegenwoordigers van homo-organisaties. Ze krijgen miljarden dollars van het Westen om het morele weefsel van ons land te vernielen".

Pascal Smet
Vlaams minister van Gelijke Kansen Pascal Smet reageert bijzonder scherp en afwijzend op de actie van de krant. De minister verzoekt zijn federale collega Vanackere, bevoegd voor Buitenlandse Zaken, om de Oegandese ambassadeur op het matje te roepen. (lb)