Oef: kustwacht redt hond op het nippertje

Tussen alle rampen door duikt er af en toe eens een hartverwarmend verhaal op, zoals dit hier uit Michigan. Daar redden leden van de kustwacht op het nippertje een labrador uit het ijzige water.

De kustwacht kon de reddingsactie, die 20 minuten duurde, op beeld vastleggen. "We zagen door het raam hoe een hond in het ijskoude water van Lake Betsie sprong", aldus Tim Putnam. "We zijn zo snel mogelijk in onze pakken gekropen om de hond te helpen."

Het was niet gemakkelijk om de hond uit het meer te krijgen. "Er waren grote brokken en platen ijs, en de hond was ook gedesoriënteerd. Het beestje was aan het rillen."

Uiteindelijk wisten ze de labrador met vereende krachten aan de kant te krijgen, waar hij werd afgedroogd. Later verklaarde een dierenarts de hond kerngezond. "Hij heeft enorm veel geluk gehad, hij had niet veel tijd meer over." Ook de eigenaar van de hond werd gevonden; die woonde meer dan 12 kilometer van het meer. Wat de hond bezielt heeft om zo ver te wandelen én in het meer te springen, blijft een raadsel.