Ocean Viking neemt opnieuw vluchtelingen aan boord voor de Libische kust

Een kleine 50 migranten werden van het houten bootje gehaald.
AP Een kleine 50 migranten werden van het houten bootje gehaald.
Het reddingsschip Ocean Viking heeft voor de Libische kust opnieuw 48 vluchtelingen aan boord genomen. Onder hen zijn vrouwen, jonge kinderen en een pasgeborene, aldus de hulporganisatie SOS Méditerranée op Twitter. Ze werden op een kleine 100 kilometer voor de Libische kust van een houten bootje gered.

De Ocean Viking, gerund door SOS Méditerranée en Artsen Zonder Grenzen (AZG), had in overleg met de Italiaanse regering vorig weekend al 82 uit de Middellandse Zee geredde migranten naar Lampedusa mogen brengen. Dat gold als een teken van de nieuwe politieke houding van de nieuwe Italiaanse centrum-linkse regering. Duitsland en Frankrijk kwamen met de Italiaanse regering al overeen elk een kwart van de geredde migranten op te vangen. Het was voor de hulporganisaties een reden om weer op pad te gaan.

De Italiaanse kustwacht redde afgelopen nacht daarnaast 90 bootvluchtelingen. Die werden in overleg met de Maltese autoriteiten in Maltese wateren aan boord genomen. Italië stelde vervolgens de vraag aan welk Maltees schip de opgepikte vluchtelingen mochten overgedragen worden. Daarop is nog geen antwoord gegeven, aldus de Italiaanse kustwacht.
33 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jeanpierre HUGELIER

  ze mogen ze oppikken maar moeten ze terug brengen vanwaar ze komen.

 • goethals michel goethals

  als ze aankomen boot in beslag en naar de schroothandel......die mensen terug naar startpunt

 • Eddy Van De Velde

  En daar gaan we weer

 • Marc Statham

  Ze kunnen binnen een paar jaar misschien een pensioenleeftijd van 75 jaar invoeren in Europa.

 • Etienne Vanhoegaerden

  En dan maar artsen zonder grenzen blijven sponsoren. Verdienen toch al genoeg met smokkelen