Ocean Viking meert aan in Sicilië

Reddingsschip Ocean Viking
AP Reddingsschip Ocean Viking
Het reddingsschip Ocean Viking is maandag met 180 migranten aan boord de haven van Porto Empedocle in Sicilië binnengevaren. De geredde migranten zullen worden overgebracht naar het Italiaanse quarantaineschip Moby Zaza.

De ngo SOS Méditerranée schreef op Twitter dat het wacht op instructies voor het ontschepen van de opvarenden. De regering in Rome gaf het schip dit weekend na lang treuzelen eindelijk groen licht om aan te meren.

De boot van SOS Mediterranée redde de 180 migranten uit onder meer Pakistan, Eritrea en Nigeria tijdens vier operaties op 25 en 30 juni. Italië en Malta hielden hun havens echter gesloten. Dat deed de spanningen aan boord enorm toenemen. In die mate zelfs dat het schip vrijdag "de noodtoestand" moest afkondigden na een aantal vechtpartijen en zelfmoordpogingen. De rust keerde pas weer toen een Italiaanse dokter zondag aan boord kwam en de opvarenden een snelle ontscheping beloofde. Bij de migranten werd een coronatest afgenomen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.