Obama’s gaan TV-programma’s maken voor Netflix

AP
Het productiehuis van Barack en Michelle Obama kondigt vandaag aan dat het een hele rist programma’s gaat produceren voor Netflix. De series, documentaires en films zullen in de loop van de volgende jaren te zien zijn op de streamingdienst, zegt Higher Ground Productions, het bedrijfje dat vorig jaar werd opgestart door de ex-president en de voormalige first lady.

Higher Ground moet “gebruik maken van de kracht van verhalen”, aldus Barack Obama in een persbericht. De projecten waarmee zijn productiehuis zich de komende jaren zal bezighouden, hebben bovendien een specifiek doel: “Ze gaan over thema’s als ras en klasse, democratie en mensenrechten. We geloven dat al deze producties niet enkel zullen entertainen, maar ons ook zullen informeren, verbinden en inspireren”, zegt de ex-president.

Volgens Priya Swaminathan en Tonia Davis, de medebestuurders van Higher Ground, staan er momenteel al zeven producties op de agenda.

Zo zullen de Obama’s onder andere de dramareeks ‘
Bloom’ produceren, die zich afspeelt in de modewereld in het naoorlogse New York City. De serie zal de aandacht vestigen op de hindernissen waarmee vrouwen en kleurlingen geconfronteerd werden. Callie Khouri, de met een Oscar bekroonde scenariste van ‘Thelma and Louise’ en bedenker van de muzikale dramareeks ‘Nashville’, neemt de scenario’s voor haar rekening en treedt op als executive producer.

Met ‘Listen to Your Vegetables & Eat Your Parents’ (‘Luister naar je groenten & eet je ouders op’, red.) willen de Obama’s “jonge kinderen en hun gezinnen meenemen op avonturen over de hele wereld die ons het verhaal van onze voeding vertellen”, aldus het persbericht. Tijdens haar verblijf in het Witte Huis probeerde Michelle Obama al gezonde eetgewoonten te promoten bij kinderen.

Een ander project is een non-fictiereeks gebaseerd op het boek ‘The Fifth Risk: Undoing Democracy’ van Michael Lewis over “het onzichtbare werk van de dagdagelijkse helden die onze regering sturen en onze natie beschermen”. Het boek van Lewis is erg kritisch over het beleid van president Donald Trump. 

Ook nog op de agenda staat een biopic over de zwarte Amerikaanse politicus Frederick Douglass die streed tegen de slavernij, en de reeks ‘Overlooked’, die verhalen zal vertellen van de mensen achter overlijdensberichtjes in The New York Times. De documentaire ‘Crip Camp’ handelt over een zomerkamp voor gehandicapte tieners nabij Woodstock in de jaren 1970. De film ‘American Factory’ vertelt het verhaal van een Chinese miljardair die een nieuwe fabriek opent in Ohio en 2000 Amerikaanse arbeiders in dienst neemt. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.