Obama pleit voor gematigde koers binnen de Democratische Partij

De voormalige Amerikaanse president Barack Obama.
AP De voormalige Amerikaanse president Barack Obama.
Volgens de voormalige Amerikaanse president Barack Obama moet de Democratische Partij opletten voor een te linkse koers. Dat zou de kiezers immers kunnen afschrikken bij de presidentsverkiezingen van 2020, zo stelt hij.

“De gemiddelde Amerikaan denkt niet dat we het hele systeem moeten afbreken en weer opbouwen”, zei Obama in Washington tijdens een event. “En ik denk dat het belangrijk is om dat niet uit het oog te verliezen.” Hij wijst erop dat grote groepen kiezers “niet worden gedreven door dezelfde denkbeelden die je ziet op bepaalde linkse tijdlijnen op Twitter, of in de activistische vleugel van onze partij”.

De meer gematigde Democraten waarschuwen al langer dat een te linkse kandidaat bij de presidentsverkiezingen van 2020 het niet zal halen van huidig president Donald Trump. Tijdens het evenement dat gisteren plaatsvond in Washington noemde Obama geen namen, maar vermoedelijk refereert hij aan Elizabeth Warren en Bernie Sanders, bericht BBC. Zij willen onder meer forse veranderingen in de gezondheidszorg en het migratiebeleid. 

Op Twitter reageren links georiënteerde Democraten met de ironische hashtag #TooFarLeft (“te links”) op de uitspraken van Obama. De hashtag werd gelanceerd door Peter Daou, de voormalige adviseur van Hillary Clinton.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Karel Tichmann

    Socialisme is de doctrine dat een mens geen recht heeft om voor zichzelf te leven, dat zijn leven en zijn werk niet aan hem behoren maar aan de maatschappij, dat zijn dienstbaarheid aan de maatschappij de enige rechtvaardiging voor zijn bestaan is en dat de maatschappij zich van hem mag ontdoen op welke manier het wenst ten gunste van wat men als het eigen tribale, collectieve belang ziet.

  • Ronny Thijssen

    Aub hou die erbuiten. Hij heeft zijn kans gehad en veel verknoeid. Nu gaat hij het eens vertellen. Neen, momenteel heeft de VS de juiste leider gekozen