Obama "Geef vrouwen meer macht want mannen hebben problemen"

Ex-president Barack Obama.
AFP Ex-president Barack Obama.
Er zouden meer vrouwen in machtsposities moeten getild worden want mannen "lijken tegenwoordig problemen te hebben". Dat zei voormalig president Barack Obama tijdens een toespraak in Parijs.

Obama werd gevraagd welke kwaliteiten vereist zijn om leiding te geven. "Ik wil niet veralgemenen, maar vrouwen lijken daar beter voor geschikt dan mannen, deels omwille van hun socialisering", antwoordde Obama. En hij voegde er aan toe: "Hoe kan ik mensen uit mijn omgeving beter maken? Hoe bouw ik een team uit waar iedereen aan hetzelfde touw trekt om iets te bereiken?"

Daarmee leek Obama zijn opvolger Donald Trump een steek onder water te geven. Vorige week spoorde Obama Trump nog aan "na te denken voor je tweet", nadat hij antimoslimvideo's van een leidster van de Britse extreemrechtse partij Britain First had gedeeld. Vorige maand grapte hij nog dat hij echt in Kenia geboren is, waarmee hij de draak stak met Trumps steun aan die samenzweringstheorie. 
18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • chris bogaerts

  Wees dan maar blij dat het Hillary niet is geworden. Dan was het lachen nu wel al vergaan.

 • Jo Van Caenegem

  Geef macht niet meer aan mensen, maar aan een systeem.

 • Fons Casteels

  Ergens heeft Obama wel gelijk, gezien de vele recente schandalen in de Amerikaanse entertainment society - met wereldvedetten die bijna allemaal aan de Democrats gelinkt zijn. Anderzijds: als we zien wat Hillary Clinton ervan terecht bracht, dan is een oproep voor dragqueens, transgenders of genderneutralen meer op zijn plaats.

 • jos beverke

  Ze hebben hem voor zijn uiteenzetting 230.000 Euro betaald en dan zo"n uitspraak doen !Da's goe verdiend !

 • Pete Schoonhuys

  Mag men niet over domme mensen spreken als die niet weten dat de VS voor Clinton heeft gekozen, maar dat het vanwege een verouderd kiessysteem is dat Trump nu president is? 3 miljoen stemmen meer.