Obama en McCain samen naar Ground Zero

De Amerikaanse presidentskandidaten Barack Obama en John McCain gaan donderdag samen naar Ground Zero om de aanslagen van 11 september 2001 op het World Trade Center in New York en het Pentagon in Washington te herdenken. Die dag zullen de campagneteams zich ook onthouden van televisiespotjes waarin de twee kampen elkaar afkatten.

Nabestaanden toonden zich tevreden met het besluit van de presidentskandidaten om samen eer te bewijzen aan de nagedachtenis van degenen die bij de aanslagen zijn omgekomen. Zij verwachten dat Obama en McCain alleen daarvoor komen en niet om zich over de ruggen van de slachtoffers en hun nabestaanden tegen elkaar af te zetten.

Een jaar geleden gaven sommige nabestaanden Rudy Giuliani, de ex-burgemeester van New York die toen nog in de race was voor de Republikeinse presidentsnominatie, een kille ontvangst. Een van de aanwezigen schold hem zelfs uit. Giuliani voerde campagne op basis van het leiderschap dat hij ten tijde van de aanslagen had getoond. Ook Hillary Rodham Clinton was in 2007 in haar hoedanigheid als senator van New York bij de herdenking aanwezig, maar in tegenstelling tot Giuliani hield zij geen toespraak. (novum/sps)

UNKNOWN