Obama: de musical, de baby's, de tattoos en de kapsels

Ontmoet Barack Obama... de baby.
UNKNOWN Ontmoet Barack Obama... de baby.

De Obama-gekte bereikt nieuwe hoogtepunten in de Verenigde Staten: tatoeages, kapsels en een musical! In Kenia, het geboorteland van Obama's vader, worden baby's bij de vleet naar hem en zijn vrouw vernoemd.

Tattoo-acties
Echte Obama-fans laten tatoeages zetten. Dat leek wel de teneur in de Verenigde Staten. Overal in het land doken 'acties' op, zoals de Obamathon die de tattooshop fatty's Custom Tattooz in Washington DC organiseerde. Van vrijdag tot de dag van inauguratie kreeg je een gratis 'obama '08'-tatoeage bij 'aankoop' van een andere tattoo van 200 dollar of meer. Geen tatoegae-fan? Geen nood: de shop verkocht ook Obama-piercings.

Verschillende vormen
In New York liet Brock Napoli (24) een kleine karikatuur van de Amerikaanse president op zijn been tattoeëren. Hij is niet de enige, volgens eigenaar Michelle Myles. Anderen gaan voor een tattoo van de slogan 'yes we can' of 'change we can believe in', al dan niet gecombineerd met de Amerikaanse vlag. Twee tienermeisjes zijn zo zot van Obama dat ze hem op hun buik lieten zetten. De buik bleek overigens de populairste plaats voor de Obama-tattoo, samen met de bovenarm en het onderbeen.

Het kapsel
Ook het Obama-kapsel wordt aan 'actieprijzen' vlot verkocht. Een 'aangepaste' versie dan toch, want het echte kapsel van Obama werd speciaal voor hem gemaakt en dat blijft ook zo. De kapper van Obama (Zariff in Chicago) verkoopt 'de Obama' zowel aan oudere mannen als aan jonge kinderen.

In andere Afro-Amerikaanse kappers worden varianten verkocht. Zoals bijvoorbeeld aan de jongeman die al negen jaar dreadlocks had en het 'tijd vond voor een verandering'. Het werd de Obama-cut, verklapt Gerald Rodia.

Maar sommigen moeten de gekte nog een stapje verder nemen en laten de afbeelding van de president in hun kapsel verwerken.

De musical
En voor wie er maar niet genoeg kan krijgen, binnenkort is er ook Obama: de musical. In de musical wordt een klein kantoor gevolgd tijdens de presidentiële campagne. Het zou een humoristische kijk op de wonderlijke wereld van de Amerikaanse politiek moeten worden. De muziek is zowel pop, gospel als jazz en soft rock.

Regisseur en schrijver van misdaadverhalen Teddy Hayes schreef het hele ding bij elkaar. De show zal officieel 'Obama on my mind' heten en zal worden opgevoerd van 5 tot 21 maart in het Londense Islington's Hen and Chickens Theatre. Tickets kan je bestellen via www.theobamamusical.com. Via de site kan je ook een trailer bekijken van proefvoorstellingen.

De baby's
In Kenia, het geboorteland van Barack Obama's vader, werden tijdens zijn speech drie baby's geboren in ziekenhuizen in Kisumu. Twee meisjes en een jongen, die alledrie genoemd werden naar de nieuwe Amerikaanse president of zijn vrouw. Het stadje ligt in de buurt van het geboortedorp van Obama's vader.

De Obama-gekte is niet helemaal nieuw, maar de vormen waarin ze zich uit worden wel steeds extremer. Eerder waren er speldjes, posters, t-shirts en zelfs handtassen, nu al tatoeages en een heuse musical. Het enige wat nu nog mankeert is een film. (edp)

Obamatattoo's zijn de nieuwste rage.
UNKNOWN Obamatattoo's zijn de nieuwste rage.
Het Obamakapsel is een persoonlijk kapsel, anderen krijgen een 'aangepaste versie'.
UNKNOWN Het Obamakapsel is een persoonlijk kapsel, anderen krijgen een 'aangepaste versie'.
Of ze laten Obama in hun kapsel verwerken.
UNKNOWN Of ze laten Obama in hun kapsel verwerken.
UNKNOWN
Obama de musical: het bestaat.
UNKNOWN Obama de musical: het bestaat.
Michelle Obama, een baby geboren op het moment van de eedaflegging in Kenia.
UNKNOWN Michelle Obama, een baby geboren op het moment van de eedaflegging in Kenia.
Barack & Michelle Obama, in een ander Keniaans ziekenhuis.
UNKNOWN Barack & Michelle Obama, in een ander Keniaans ziekenhuis.
Obama verscheen ook op de borden op Times Square (New York City).
UNKNOWN Obama verscheen ook op de borden op Times Square (New York City).
De eerste handtekening van Barack Obama als president.
UNKNOWN De eerste handtekening van Barack Obama als president.