Obama biedt mee op eerste strip Superman

UNKNOWN

De Amerikaanse president Barack Obama is een liefhebber van stripverhalen en zal waarschijnlijk met grof geld een bod doen op het allereerste stripverhaal over Superman. De strip zal gedurende twee weken te koop aangeboden worden in New York en zou moeiteloos meer dan 100.000 euro moeten opleveren. Dat meldt de Telegraph.

Shaquille O'Neal
Het stripverhaal zal in elk geval naar een rijke verzamelaar gaan. Obama mag concurrentie verwachten van komiek Jerry Seinfeld, basketballer Shaquille O'Neal en acteur Nicolas Cage. Het stripverhaal werd voor het eerst gepubliceerd in 1938 en is een heel bijzonder verzamelstuk. "Hiermee is het allemaal begonnen", zegt Stephen Fishler van 'Metropolis Collectibles'. "Voor deze strip bestond er nog geen superheld."

35 cent
De verkoper wil uiteraard anoniem blijven. Hij zou de strip in 1951 op negenjarige leeftijd voor 35 cent gekocht hebben in een tweedehandswinkel. Veel kinderen droegen weinig zorg voor hun stripverhalen, waardoor de meeste exemplaren verloren gingen. Deze man begreep echter dat hij iets heel waardevols in zijn handen had. Voor verzamelaars is een onbeschadigde strip van onschatbare waarde.

Van crimineel tot superheld
Oorspronkelijk was Superman trouwens helemaal geen superheld. Geestelijke vader Jerry Siegel tekende hem in 1933 als een kale crimineel die de wereld wilde veroveren. Pas vijf jaar later werd Superman als held op de wereld losgelaten. Sindsdien is hij een fenomeen geworden in de strip- en televisiewereld. (gb)

Barack Obama is een liefhebber van stripverhalen.
UNKNOWN Barack Obama is een liefhebber van stripverhalen.
Deze strip lanceerde niet alleen Superman, maar ook het begrip 'superheld'.
UNKNOWN Deze strip lanceerde niet alleen Superman, maar ook het begrip 'superheld'.