Nummer 22 meldt zich aan: ook Democratische gouverneur van Montana wil president van VS worden

Steve Bullock is sinds 2013 gouverneur van de noordwestelijke staat Montana.
AP Steve Bullock is sinds 2013 gouverneur van de noordwestelijke staat Montana.
De 53-jarige Steve Bullock, sinds 2013 gouverneur van de noordwestelijke staat Montana, heeft zich kandidaat gesteld voor de Democratische presidentiële voorverkiezingen van 2020. Bullock is al de 22ste Democraat die zich aangemeld heeft.

Opvallend: hij is de enige kandidaat die bij een verkiezing een staat voor zich wist te winnen waar huidig president Donald Trump in 2016 de meerderheid haalde. Bullock werd toen bij de gouverneursverkiezingen voor een tweede termijn herkozen met vier procentpunt voorsprong op de Republikeinse kandidaat.

“Als een democratische gouverneur van een staat die Trump met 20 procentpunt won, heb ik niet de luxe om enkel te praten met mensen die het met mij eens zijn”, zei Bullock in een video waarmee hij zijn kandidatuur aankondigde. “Ik ga door de 147.000 vierkante mijl van onze staat en zoeken naar een gemeenschappelijke basis om dingen voor elkaar te krijgen.” Montana is de vierde grootste staat van de VS, na Alaska, Texas en Californië.

Bullock, die zichzelf ziet als een potentiële vereniger, komt echter voorlopig amper aan te pas in de peilingen en zal sowieso stevige concurrentie krijgen van voormalig vice-president Joe Biden, die zijn kandidatuur eind vorige maand officieel aankondigde, en de senatoren Bernie Sanders, Kamala Harris en Elizabeth Warren.

De winnaar van de Democratische voorverkiezing mag het opnemen tegen de Republikeinse president Donald Trump. De volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn gepland op dinsdag 3 november 2020.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ruud Kroon

    Biden die zogenaamd is begonnen met een voorsprong op Trump terwijl er op dit moment diverse aantijgingen tegen hem lopen, maak dat de kat wijs..