Nu ook nalatige agenten bestraft in verband met groot seksschandaal Pakistan

AFP
Vanwege een groot seksschandaal in Pakistan beginnen de autoriteiten op te treden. Een korpschef en twee officieren zijn inmiddels overgeplaatst vanwege nalatigheid. Dat meldde een politiewoordvoerder vandaag.

De drie zouden niets hebben gedaan tegen een machtige criminele bende, die in ongeveer tien jaar tijd honderden kinderen seksueel zou hebben misbruikt. De zaak kwam afgelopen weekend aan het licht.

De verdachten hebben het voor het zeggen in het dorp Hussain Khan Wala, niet ver van de grens met India. Met geweren, messen en bijlen zouden ze kinderen hebben gedwongen tot seks. Dat werd gefilmd. De opnames werden verkocht. Ook probeerden ze de families van de slachtoffers met de beelden af te persen. Sommige slachtoffers waren pas vijf jaar oud.

Pakistan probeert nu uit alle macht schoon schip te maken, in de hoop dat het de volkswoede sust. De politie heeft inmiddels veertien mensen opgepakt. Ze worden verdacht van sodomie, ontvoering en marteling en moeten voor een antiterrorismerechtbank komen. Premier Nawaz Sharif belooft dat er een onderzoek komt. Zijn broer leidt de provinciale regering. Ouders van de kinderen zeggen dat de politie hun klachten heeft genegeerd. Sommige slachtoffers zouden zelf zijn opgepakt toen ze aangifte deden.

Enkele gearresteerde verdachten.
AFP Enkele gearresteerde verdachten.