Nu ook houten standbeeld van Donald Trump in Slovenië van zijn Melania

AFP
Nadat onlangs een houten standbeeld – door critici omgedoopt tot “vogelverschrikker” - van First Lady  Melania Trump in Slovenië werd onthuld, staat er nu ook een exemplaar van Donald te blinken in het land. Dat meldt The Washington Post. In Sela Pri Kamniku, niet ver van hoofdstad Ljubljana, is een houten constructie van liefst 8 meter hoog in opbouw. Opnieuw zijn de meningen eerder verdeeld.

Het houten beeld toont de Amerikaanse president op een heel herkenbare manier: in blauw pak en met rode das. De rechterarm is naar de hemel gericht, de vuist is gebald. Met een strenge blik tuurt de houten Trump richting Sevnica, het Sloveense geboortedorp van zijn vrouw Melania. Verder is het vooral een heel hoekig en eerder karikaturaal geheel. “Het toont Trump in de stijl van Superman of het Vrijheidsbeeld”, verklaarde de ontwerper van het werk aan lokaal televisiestation Kanal A. Hij liet zich wel nog ontvallen dat het beeld “een provocatie is”, “want de wereld zit vol met populisme”.

Igor Omerza, een voormalig Sloveens parlementslid en tevens een auteur die ook al over Melania heeft geschreven, spotte het beeld vandaag. “Het kan op vele manieren geïnterpreteerd worden”, zegt hij. “De opgeheven hand van Lady Liberty, of de ijzeren vuist van een populistische dictator.” Volgens Omerza is het beeld op die manier een goede uiting van de haat-liefdeverhouding die Slovenië heeft met Trump. “Hij is altijd in het nieuws. Maar ik denk niet dat de jonge mensen in dit dorp – die mee hebben gewerkt aan de constructie – fan zijn van hem.”

AFP
AFP
AFP
AFP
AFP3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • denise kips

    Ik vind het prachtig ,doe het zelf maar eens !!

  • Jo Hendrik

    Heel mooi

  • Billy Valcke

    Mooi.