Nu ook brokstuk aangespoeld op strand in Nederland: melder denkt aan vliegtuig vermiste voetballer Emiliano Sala

De brandweer en Reddingsmaatschappij bij het strand, waar werd gezocht naar nog meer brokstukken na de vondst van een stuk aluminium eerder op de Maasvlakte.
MediaTV De brandweer en Reddingsmaatschappij bij het strand, waar werd gezocht naar nog meer brokstukken na de vondst van een stuk aluminium eerder op de Maasvlakte.
Op het strand van de Nederlandse Maasvlakte bij Rotterdam is vanavond een brokstuk gevonden. De politie kan nog niet zeggen waar het van is, maar sluit niet uit dat een deel van een vliegtuig is aangespoeld. De melder dacht bij het zien van het stuk aluminium meteen aan de Argentijnse voetballer Emiliano Sala, die verleden week verdween toen hij met een privévliegtuig van Frankrijk naar Engeland vloog.

Na de vondst van het brokstuk bij de Tweede Maasvlakte, richting Rockanje, riep de Nederlandse politie vanavond de hulp in van de brandweer en de Koninklijke Reddingsmaatschappij. Die zochten in het donker andere stranden ten zuiden af, zonder nog meer stukken te vinden. Met een drone wordt nogmaals gezocht.

Op het strand aan de westkust van Frankrijk spoelden eerder twee zitkussens aan, die vermoedelijk afkomstig zijn van het vliegtuig waarin Sala zat. Het privévliegtuig met de 28-jarige voetballer vloog vanuit Nantes over Het Kanaal naar zijn nieuwe club in Cardiff toen het vorige week maandag van de radar verdween.

De politie onderzoekt het in Rotterdam gevonden brokstuk morgenochtend. Dan wordt ook besloten wie het onderzoek naar de herkomst doet. Mocht het van een vliegtuig zijn, dan doet de landelijke eenheid dit. “We sluiten vooralsnog niets uit, maar het kan ook een brokstuk van een schip zijn.”

De voetballer had tijdens de vlucht nog een bericht naar zijn vrienden gestuurd. ‘Het toestel lijkt uit elkaar te vallen’, zei Sala tegen zijn vrienden en familie. “Als er over anderhalf uur geen nieuws is van mij, weet ik niet of iemand me komt zoeken. Papa, wat ben ik bang!” 

Zoektochten naar het vermiste vliegtuig leverden voorlopig niets op.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.