Nu al elf doden door coronavirus in Italië: “Grenzen sluiten? Geen sprake van”

De mondmaskers duiken ook in Milaan op.
EPA De mondmaskers duiken ook in Milaan op.
In Italië zijn nog vier mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat brengt het totale aantal doden in het land op elf. Dat heeft het hoofd van de civiele beschermingsdienst Angelo Borrelli bekendgemaakt.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het virus is vandaag drie tachtigers fataal geworden, zegt Borrelli. Daarnaast is ook een vrouw uit de regio Veneto gestorven door het coronavirus. Het aantal besmette personen in Italië is intussen ook opgelopen tot 322.

Ondanks de verdere verspreiding van het coronavirus in Italië hebben de buurlanden dinsdag beslist om de grenzen open te houden. "We willen erg duidelijk zijn over het feit dat er geen sprake is van een sluiting van de grenzen tussen onze landen. Dat zou een disproportionele en ineffectieve maatregel zijn", deelde de Franse minister van Volksgezondheid mee tijdens een bijeenkomst in Rome. Ook zijn collega’s uit Slovenië, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Duitsland namen deel aan het overleg.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Albert De Vries

  Wanneer gaan de beschermende pakken met geschikte mondmaskers en gelaatsbescherming aan het Belgisch medisch personeel voor gebruik gegeven worden ? Want, gezien het risico op besmetting in ziekenhuizen,... (zie artsen en verpleging in China en nu ook al in Italië) gekend is en de werkgevers alle nodige maatregelen dienen te nemen om hun werknemers te beschermen, wordt elke besmetting met corona van een medisch personeelslid een arbeidsongeval !

 • paola nerozzi

  Zou ik ook niet doen de grenzen sluiten voorwat paniek te zaaien als men het moet krijgen krijgt ge het toch en anders blijf ge binnen alleen weggaan als nodig is

 • Guido Swerts

  Geld is belangrijker dan onze veiligheid!

 • ERIC DEKEGEL

  Het begint erop te lijken dat het een economisch virus is ,beurzen doen dalen om binnenkort goedkoop in te kopen en bij stijging de winst opstrijken en china zijn economie te verzwakken. Trouwens Trump zij deze week dat voor hem de beurs stand perfect was. Er sterven meer mensen jaarlijks aan griep en longontstekingen.

 • Nols GERRY

  Dat vrije verkeer blijven aanhouden gaat van Europa het tweede Wuhan vd wereld maken maar dan met 30x meer infecties en doden.. Goe bezig ministers, steek uw kop nog in het zand..