Nu al 9 doden geteld na instorting tunnel in Japan

REUTERS
Bij de gedeeltelijke instorting van een autotunnel in Japan zijn zeker negen mensen om het leven gekomen. Dat heeft de politie meegedeeld. De balans loopt dus nog zwaarder op dan eerder gevreesd.

Zondagochtend kwam een deel van het betonnen plafond naar beneden van de Sasago-tunnel, een bijna 5 kilometer lange tunnel zowat 80 kilometer ten westen van de Japanse hoofdstad Tokio.

Drie wagens
De negen bevestigde doden vielen in drie wagens. In een voertuig vonden de reddingswerkers de lichamen van vijf twintigers, drie mannen en twee vrouwen. Een 28-jarige vrouw uit dezelfde wagen overleefde de instorting. In een andere auto kwamen een oudere man en twee oudere vrouwen om het leven, en ook een 50-jarige vrachtwagenchauffeur werd dood teruggevonden.

Controle
Rond 8 uur plaatselijke tijd kwamen over een lengte van 110 meter meerdere plafondplaten, die elk 1,2 ton wegen, omlaag. Volgens de wegbeheerder werd er tijdens een controle van de tunnel in september geen onregelmatigheden vastgesteld. Wellicht is een aardverzakking de oorzaak van de ramp.

AP
EPA
AP
AP
EPA
EPA
AP
AP
EPA
REUTERS
EPA
EPA