Exclusief voor abonnees

NSA wil stoppen met massale spionage omdat die de moeite niet waard blijkt

Edward Snowden leverde in 2013 de ultieme bewijzen van de afluisterpraktijken van het NSA.
Belga Edward Snowden leverde in 2013 de ultieme bewijzen van de afluisterpraktijken van het NSA.
“We hebben hiermee aanslagen verijdeld en mensenlevens gered.” Zo klonk het zes jaar geleden toen klokkenluider Edward Snowden onthulde hoe de Amerikaanse inlichtingendiensten telefoongegevens van miljoenen burgers bijhielden. Nu wil de toen berucht geworden NSA daar liefst van al mee stoppen — niet omdat ze plots bezorgd is over privacy, maar omdat het sop de kool niet waard blijkt te zijn.

Je hebt 15% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Polutnik Ronald

    Weet je , ze kunnen tegenwoordig alles zien via de satellieten . En weten alles , zelfs als je in de tuin zit met een pintje . Dus wat is dan het probleem , via het internet kunt ge tegenwoordig uw eigen huis opzoeken via Street enz .

  • mike dierickx

    En als we dat niet geloven maken ze ons wel iets anders wijs.

  • Jan hertogs

    Waarom zou je spioneren alst het zo te krijgen is.... Rusland zit onder de neus van de US en de US heeft het nog niet eens door....in Alle segmenten!