NRA reageert op bedrijven die samenwerking opzeggen: "Dat we geen korting meer krijgen, schrikt ons niet af"

REUTERS
De Amerikaanse National Rifle Association (NRA) heeft gisteren in een persmededeling laten weten dat ze zich niet laten afschrikken door bedrijven die de banden met de NRA wensen te verbreken. Sinds de schietpartij in Florida van vorige week maakten al tal van bedrijven zoals verzekeraars, autoverhuurders en sinds gisteren ook Delta Air Lines en United Airlines bekend dat ze de samenwerking met hen stopzetten. 

"De meer dan vijf miljoen leden van de NRA, die trouw zijn aan de wet, hebben niets te maken met het gebrek aan veiligheid op de school, een gebrekkig Amerikaans beleid wat betreft mentale gezondheid, het falen van het National Instant Check System en de wrede gebreken van de lokale en federale wetshandhaving", luidt het in de mededeling. 

De NRA schrijft de beslissing van veel Amerikaanse bedrijven om niet meer met hen samen te werken af als "een schaamtelijk vertoon van politieke en burgerlijke lafheid". 

Veel bedrijven boden kortingen en speciale programma's aan voor leden van de wapenlobby. De NRA is niet onder de indruk: "Laten we duidelijk zijn: het wegvallen van kortingen zal geen enkel lid afschrikken of afleiden van onze missie om onze individuele vrijheden te verdedigen die Amerika tot de beste natie ter wereld maken". 
46 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Bonacasa

  De ArmaLite AR-15 was bedoeld als oorlogswapen, voorloper van de M-16 die in heel veel legers wordt gebruikt. Assault weapon dus. De huidige AR-15's zijn meestal Colt wapens, maar zijn identiek aan het origineel. Alleen is er "sport" op geplakt.

 • Peter Bonacasa

  Get your fact straight, Landon. Daarstraks gaven ze nog geen geld, nu is het weinig. De NRA telt 5 miljoen aangesloten leden, dat is maar een kleine fractie van de mensen die wapens bezitten. Maar ga door met liegen. Doorzichtig...

 • Landon Wilkinson

  De AR-15 is geen oorlogswapens en wordt door geen enkel leger gebruikt.

 • Landon Wilkinson

  De NRA is machtig omdat het (heel) veel leden heeft, omdat heel veel Amerikanen het tweede amendement belangrijk vinden. De NRA veranderd de politici niet, ze steunen de politici die 2A steunen. Ook komen veel politici voort uit de NRA, omdat het een grote groepering is. Zoals er veel politici hier voortkomen uit de vakbonden.

 • Landon Wilkinson

  De NRA geeft maar een fractie in vergelijking met vakbonden. Maar laat feiten niet in de weg staan van opiniemakers.