Notre-Dame staat nog steeds op instorten

Notre-Dame, Parijs.
Photo News Notre-Dame, Parijs.
De in april voor een groot deel door brand verwoeste Notre-Dame in Parijs moet snel hersteld worden, want de kathedraal staat nog steeds op instorten. Dit meldde het Franse ministerie van Cultuur in een bericht over het hervatten van de werkzaamheden.

De opruim- en herstelwerkzaamheden zijn sinds 25 juli onderbroken, omdat grote hoeveelheden looddeeltjes uit de verbrande dakconstructies naar beneden zijn gekomen waardoor loodvergiftiging dreigt. De schoonmakers zijn gisteren begonnen met het verwijderen van de vrijgekomen looddeeltjes. In het dak van de oude kathedraal waren honderdduizenden kilo's verwerkt.

Het ministerie hamert erop dat er haast is met de werkzaamheden. Ze zouden eigenlijk afgelopen maandag worden hervat, maar dat is weer een week uitgesteld.

Bekijk ook: Hittegolf bedreigt Notre-Dame: “Gewelven kunnen instorten”
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Neeskens

  Ruim op dat zogenaamd erfstuk,geheel Frankrijk staat vol met kerken , kathedralen etc waarvoor de gewone mensen zich kromgewerkt en betaald hebben. Nu is het blijkbaar nog steeds hetzelfde : met geld van de belastingbetaler iets opbouwen wat enkel dient voor Frans prestige, lees Macron, en verder geen enkel nut meer heeft. België staat bol van deze gedrochten uit een ver verleden. Ik woon in een ‘stad’ met bijna 13000 inwoners, we hebben 4 kerkdorpen en evenveel kerken...

 • didier de coster

  mooi land daar de daklozen liggen errond en die kerk gaat voor , intriest

 • ALAIN CATRY

  Een ruïne ! Plat gooien ! Hoeveel gaat dat nog kosten ? En hoeveel gelovigen zijn er nog ?

 • Frederik Boogaerts

  Laat het gewoon gecontroleerd instorten dat is een hoop geld besparing

 • John Stahl

  Waar zit die leugenaar Macron. Hij heeft toch gezegd dat hij de kathedraal eigenhandig terug ging opbouwen en dat ze binnen 5 jaar weer zou blinken. En ze zijn nu pas begonnen met de opruiming van de loodvervuiling.