Noordwesten Pakistan opgeschrikt door nieuwe zelfmoordaanslag

UNKNOWN

Een zelfmoordaanslag op een paramilitair konvooi in het noordwesten van Pakistan heeft minstens één dode en twintig gewonden geëist. Een dag eerder kwamen in Pakistan minstens 42 mensen om het leven bij een aanslag tijdens de begrafenis van een politieofficier.

Explosieven
Volgens de Pakistaanse nieuwszender Geo reed een bestuurder met een met explosieven geladen voertuig zich te pletter op een paramilitair konvooi in de buurt van Khar, de belangrijkste stad in het district Bajaur. Negen veiligheidsagenten werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis.

Terroristen
Het regime in de hoofdstad Islamabad heeft nauwelijks invloed in de tribale gebieden nabij Afghanistan. Ze worden beschouwd als vrijplaatsen voor terroristen van al-Qaida en talibanstrijders die de grens oversteken om aanvallen te lanceren op de internationale troepen in Afghanistan.

42 doden
Gisteren kwamen in Mangora, een stadje in de Swat-vallei, minstens 42 mensen om het leven bij een bomaanslag tijdens een begrafenisplechtigheid. De plaatselijke autoriteiten geloven dat de aanval het werk was van aanhangers van de radicale moslimleider Maulana Fazlullah. Bij aanvallen van extremistische islamitische militanten vielen in Pakistan de voorbije dertien maanden ongeveer 1.000 doden. (belga/svm)