Noordrijn-Westfalen laat gevangenen vroeger vrij vanwege coronacrisis

ANP XTRA
De Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen gaat gevangenen vrijlaten om het gevaar te verkleinen dat gedetineerden elkaar besmetten met het coronavirus. Dat heeft de minister van Justitie van de deelstaat bekendgemaakt, meldt het Duitse Focus.

Het gaat om gevangenen die voor 20 juli zouden vrijkomen en die een straf van minder dan 18 maanden moeten uitzitten. Ook krijgen mensen die vastzitten omdat ze een boete niet hebben betaald amnestie. Het gaat naar schatting om ongeveer duizend van de 16.000 gevangenen in Noordrijn-Westfalen.

Gevangenen die voor een seksueel delict zijn gestraft, worden niet vrijgelaten. Volgens minister Peter Biesenbach werken ook andere deelstaten aan een vrijlatingsregeling.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick huwel

    Is onlogisch, ze zitten daar goed tot het einde van de straf. Dat zijn 1000 gevangenen die kunnen verspreiden.