Noorden Sierra Leone drie dagen afgesloten om ebola

PHOTO_NEWS
De festiviteiten rond kerst en oud en nieuw waren in Sierra Leone al verboden, en nu mogen de inwoners van de provincie Port Loko die regio niet meer uit. Volgens OB Sisay van het Nationale Ebola Respons Centrum wordt het gebied drie dagen lang afgesloten.

Bovendien, zo waarschuwde hij gisteren, kan de afgrendeling van het gebied langer duren als dat nodig blijkt. Tijdens de periode gaan de autoriteiten van deur tot deur om zieken op te sporen. Eerder deze maand werd een wijk in de stad Kono twee weken lang afgesloten van de buitenwereld, omdat er opvallend veel nieuwe besmettingen werden vastgesteld.

Terwijl in Guinee en Liberia de epidemie over het hoogtepunt heen lijkt, worden in Sierra Leone juist meer mensen ziek. Lang was Liberia het land met de meeste besmettingen, maar sinds kort is dat Sierra Leone. In de hoofdstad Freetown en de nabijgelegen provincie Port Loko zijn de meeste nieuwe gevallen van het dodelijke virus geteld. Ongeveer één op de drie mensen die ebola krijgt, gaat dood.