Noord-Koreaanse leider Kim leidt zelf test met "supergrote raketwerper"

Kim Jong-Un leidde persoonlijk de test, melden staatsmedia uit Noord-Korea.
AFP Kim Jong-Un leidde persoonlijk de test, melden staatsmedia uit Noord-Korea.
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een test met een "supergrote meervoudige raketwerper" geleid. Dat hebben staatsmedia vandaag aangekondigd. Zuid-Korea berichtte gisteren al dat Noord-Korea opnieuw onbekende projectielen had afgevuurd.

Volgens het Noord-Koreaanse persagentschap KCNA heeft Kim persoonlijk de test geleid om de inzettijd te meten van de raketwerper. Dat moet ook blijken uit de foto’s die werden verspreid. Het KCNA kondigde ook aan dat er nog een test zal volgen.

Eind augustus voerde het land al eens gelijkaardige testen uit. De test van dinsdag kwam enkele uren nadat Noord-Korea had aangekondigd dat Pyongyang bereid was om opnieuw gesprekken te voeren met de VS over zijn kernwapenprogramma. “We zijn bereid om samen te zitten met de VS voor een uitgebreide bespreking van de kwesties waar we het tot nu toe over hebben gehad, op een nog nader overeen te komen tijdstip en plaats eind september”, verklaarde de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Choe Son Hui aan het staatspersagentschap KCNA.

De Amerikaanse president Donald Trump vond die verklaringen “interessant”. “We zullen zien wat er gebeurt”, zei hij nog. 

AFP
AP9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • sam Den belg

  Alles draait om geld zowel noord korea als amerika willen china afmaken want dat zijn de nieuwe rijken en trump kan dat niet verdragen maar hij wilt niet de aanvoerder zijn ook niet dus spreekt die af met kim dat kim eerste misstap zal zetten en amerika komt nadien wel alles platbombarderen want ze kunnen verlies van wereldoorlog niet verdragen wat tussen haakjes hun eigen fout is geweest

 • Diane Bernaerts

  Zolang Kim "mooie brieven" blijft sturen aan Donald, mag hij rustig voortdoen.

 • eric maier

  Trump stond erbij en keer ernaar, omdat ze "In Love" zijn zoals Trump dat kinderlijk noemt. Kim die lacht natuurlijk de Amerikanen in hun gezicht uit met de middenvinger in de lucht. Er gebeurd toch niks omdat Trump zo onder de indruk was van de mooie brieven van Kim.

 • MICHELINE GEVERS

  En " we zullen zien " zei Trump. En hij was gezien.

 • Maria Wynendaele

  Wat Duitsland deed in de jaren dertig zich massaal bewapenen en heel de wereld zag het en keek er naar , nu gebeurt het zelfde opnieuw en iedereen kijkt er weer naar .